flowers

Лекція-зустріч з провідним українським науковцем Мельником Леонідом Григоровичем за проєктом Жана Моне ЄС на тему «Виклики Industries 3.0, 4.0 і 5.0 та досвід ЄС»

flowers
  • 7.04.2022

7 квітня 2022 року пройшла лекція-зустріч з професором Сумського державного університету, доктором економічних наук, провідним українським науковцем Мельником Леонідом Григоровичем за проєктом Жана Моне ЄС на тему «Виклики Industries 3.0, 4.0 і 5.0 та досвід ЄС».

Зустріч проходила в онлайн форматі за допомогою платформи Google Meet, де викладачі й студенти університету ОДЕКУ та студенти Одеського коледжу комп’ютерних технологій мали змогу не тільки послухати цікаву інформацію та реальні факти, а й висловити власну думку в рамках теми.

Професор ознайомив слухачів з теорією розвитку економіки від її версії як “ковбойської економіки” до “економіки космонавтів”. Також Леонід Григорович висвітлив напрями сучасних промислових революцій, зазначивши їх особливості та сучасні прояви:

Industry 3.0 – Перехід до “зеленої” економіки, завдання якої зменшення енергоємності та матеріаломісткості.

Industry 4.0 – Перехід до кіберфізичних систем та їх прояв через “Інтернет речей”.

Industry 5.0 – Перехід до особистісного розвитку людства, який спрямовано на повернення людини у виробництво і персоналізацію споживання; перехід до чогось зовсім нового через синергію людини та штучного інтелекту, перехід людини від рутинних до творчих функцій.

Науковець відмітив, що наразі можна спостерігати, що саме Україна стає лідером напряму Industry 5.0, в якому особистісний розвиток, повага, взаємодія та взаємопідтримка є ключовими.

Ми щиро вдячні нашому гостю за можливість проведення зустрічі, навіть у такі складні для всієї України часи, але віримо, що знання та розвиток особистості – це шлях до перемоги та розвитку нашої країни!

Сподіваємось на подальшу співпрацю і майбутні зустрічі, які проходитимуть не тільки в онлайн просторі, а й згодом у живому спілкуванні.

none

none

none

none

none

none