Перелік заходів Програми, у виконанні яких прийняв участь Одеський державний екологічний університет за період з 2011 по 2017 рр.

Починаючи з 25 березня 2013 року для інформування в Інтернеті про виконання «Регіональної програми збереження та відновлення водних ресурсів у басейні Куяльницького лиману на 2012-2018 роки» ректором Одеського державного екологічного університету д. ф.-м. н., проф. Степаненко С.М. створена та оновлюється сторінка «Спасение Куяльника» у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/SpasenieKualnika/).

Починаючи з 2015 року під керівництвом проф. Лободи Н.С. у складі науково-дослідної частини університету діє Проблемна науково-дослідна лабораторія «Комплексне управління водними ресурсами та гідроекологічним станом лиманів».

У 2015 р. для виконання науково-дослідних робіт і надання послуг, пов’язаних з гідроекологічним, гідрологічним, гідрохімічним й іншим моніторингом (у тому числі стану Куяльницького лиману та морської води з Одеської затоки), у складі науково-дослідної частини Одеського державного екологічного університету створено Науково-експертний центр моніторингу навколишнього середовища (керівник – доц. Гриб О.М.), який успішно сертифікований на відповідність вимогам ДСТУ ISO 10012:2005.