flowers

Просвітницько-виховний захід з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи в Україні

flowers
  • 22.11.2021

21 листопада, відзначають знакове для українців державне свято – День Гідності та Свободи.

День Гідності та Свободи, як і багато інших важливих дат, цей день важко назвати святом. Для його відзначення мало підходить класичний урочистий захід з піснями й віршами, адже гідність і свобода потребують рефлексії та усвідомлення, а не лише декларування.

Свято  встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Як зазначається в указі: «…з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

19 листопада, з нагоди Дня Гідності і Свободи, викладачі кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І. і Кантаржи Н.І. провели в онлайн форматі просвітницько-виховну гру-презентацію «Правда чи Дія?». У заході взяли участь студенти групи Е-19, ЕК-19, Е-21інт. Учасники гри по колу ставили один одному питання «правда» чи «дія» натискаючи на відповідну назву і відповідаючи на запитання. Таким чином студенти згадали історичні ключові моменти українського державотворення 21 століття.