flowers

Пам’ятка вступнику ОДЕКУ

flowers
  • 23.02.2021

ЯК ПІДВИЩИТИ СВІЙ КОНКУРСНИЙ БАЛ ПРИ ВСТУПІ ДО УНІВЕРСИТЕТУ ЗА ДЕРЖАВНИМ ЗАМОВЛЕННЯМ

У відповідності з Умовами вступу до закладів вищої освіти в 2021 році (далі – Умови 2021) зарахування абітурієнта на місця державного замовлення для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти (далі – ПЗСО) залежить від набраного цим абітурієнтом конкурсного балу вступника, який обчислюється з урахуванням результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) або вступних іспитів з трьох предметів та середнього балу атестату ПЗСО.

Однак Умови 2021 передбачають цілу низку заходів, які дозволяють вступнику суттєво збільшити показники свого конкурсного балу.

В першу чергу, застосування таких інструментів передбачено для спеціальностей, які в Умовах 2021 визначені як спеціальності, яким надається особлива підтримка держави.

До переліку таких спеціальностей в Одеському державному екологічному університеті віднесені:

101 «Екологія»;

      103 «Науки про Землю»;

            183 «Технології захисту навколишнього середовища»;

                  193 «Геодезія і землеустрій»;

                        207 «Водні біоресурси та аквакультура».

До переліку інструментів, які дозволяють вступнику збільшувати свій остаточний конкурсний бал, відносяться:

  1. Додаткові бали за успішне закінчення підготовчих курсів університету у поточному 2020/2021 році.

Успішне закінчення підготовчих курсів дозволяє збільшити остаточний конкурсний бал вступника до 5% або на 10 балів.

За довідками щодо зарахування на підготовчі курси університету необхідно звертатися за тел. 0482-42-77-64 або foreign@odeku.edu.ua.

  1. Додаткові бали за мотиваційний лист.

Наявність мотиваційного листа дозволяє збільшити остаточний конкурсний показник вступника на 2 бали.

За довідками щодо застосування даного інструменту слід звертатися за контактним тел. 0482-32-67-64 (Сербов Микола Георгійович). Зразки мотиваційних листів виставлені за посиланням

  1. Додаткові бали к окремим конкурсним предметам за участь в у Всеукраїнській олімпіаді для професійної орієнтації вступників на базі ПЗСО.

У випадку успішної участі в олімпіаді вступник має можливість збільшити на 20 додаткових балів результат ЗНО за відповідними предметами.

В 2021 році в Одеському державному екологічному університеті Всеукраїнська олімпіада для професійної орієнтації вступників проводиться з математики, географії, фізики та біології.

Олімпіада проводиться в два тури, перший тур в он-лайн режимі. Посилання щодо умов та строків проведення олімпіади 

Контактна інформація:

  • з питання реєстрації тел. 0482-42-77-64,foreign@odeku.edu.ua
  • оргкомітет з питань загальної організації олімпіади – Кирнасівська Наталія Василівна (тел. 097-975-64-64) та Ткаченко Наталія Анатоліївна (097-601-44-14).

Крім того, вступникам при розрахунку остаточного конкурсного балу може додатково застосовуватися:

  1. Регіональний коефіцієнт (РК), який дорівнює показнику 1,02 до остаточного конкурсного балу.

Зазначений коефіцієнт застосовується для всіх спеціальностей, за якими проводиться набір вступників в університеті в 2021 році.

  1. Галузевий коефіцієнт (ГК), який дорівнює також показнику 1,02 та множиться на остаточний конкурсний бал вступника. Зазначений коефіцієнт застосовується виключно для спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави, та при умові подання вступником заяви із 1 та 2 пріоритетністю.
  2. Сільський коефіцієнт (СК) дорівнює 1,05 для спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави, та 1,02 для всіх інших спеціальностей, при умові отримання вступником ПЗСО у 2021 році у закладі освіти, який знаходиться на території сіл.

Можливості вступника щодо збільшення свого остаточного конкурсного балу можна розглянути на прикладі спеціальності 101 «Екологія».

В 2020 році прохідний конкурсний бал за умовами широкого конкурсу, наприклад, на спеціальність 101 «Екологія» був встановлений в цілому по Україні на рівні приблизно 162 бали.

Чи може вступник, який отримав конкурсний бал за результатами ЗНО та середнього балу атестату ПЗСО, наприклад, 138 балів, мати шанс бути зарахований на місця держзамовлення за цією спеціальністю, якщо він використає перелічені вище інструменти додаткового нарахування балів?

Однозначно –ТАК!

А саме, вступнику може бути нараховано додатково:

  • 10 балів за навчання на підготовчому відділенні,
  • 2 бали за мотиваційний лист
  • 6,8 балів за участь в олімпіаді з професійної орієнтації вступників.

Таким чином, конкурсний бал вступника збільшується з 138 до 156,8 балів.

Застосування регіонального та галузевого коефіцієнтів (навіть без врахування сільського коефіцієнту 1,05) дозволяють підняти остаточний конкурсний бал вступника до 163,08, що вже перевищує показник прохідного балу широкого конкурсу на спеціальність 101 «Екологія» у 2020 році та дозволяє вступнику отримати рекомендацію до зарахування на місця державного замовлення.