flowers

Святкування Всеукраїнського дня довкілля

flowers
  • 23.04.2021

Доброго дня, друзі!

Цим постом ми хочемо подякувати всім, хто долучився до онлайн заходів на екологічну тематику! Сподіваємося, ви отримали багато позитивних емоцій, вражень та знань!

Нагадаємо, що з нагоди святкування Всеукраїнського дня довкілля (цього року він припадає на 17 квітня) було проведено низку активностей, і вже незабаром ми висвітлимо результати всіх проведених заходів.

Сьогодні ми хочемо розповісти про активності, які були ініційовані кафедрою гідроекології та водних досліджень Природоохоронного факультету ОДЕКУ та проведені спільно з командою «Екологічне виховання молоді». Зокрема до таких активностей відносяться наступні:

– проведення онлайн-екскурсії до Центру моніторингу навколишнього середовища ОДЕКУ;

– екологічна вікторина до Дня довкілля;

– екологічний челендж «Допоможи планеті».

Про результати екологічного челенджу ми вам повідомимо трохи згодом у окремому пості, адже кількість фото та учасників вражаюча, і хотілося би якісно освітити дану ініціативу. А про перші два онлайн-заходи ми розповімо у цьому пості.

Приємно зазначити, що у даних онлайн-заходів була дійсно широка географія, і до івентів долучилися наступні міста: Одеса, Миколаїв, Дніпро, Кіровоград, Запоріжжя, Херсон, Вінниця; а також області:

  • Одеська обл. – м.Рені, м.Ізмаїл, смт Великодолинське, с.Кам’янка, с.Козацьке;
  • Черкаська обл. – м.Жашків;
  • Київська обл. – м.Тетиїв;
  • Хмельницька обл. – с.Немичинці;
  • Миколаївська обл. – с.Михайло-Ларине;
  • Харківська обл. – с.Покотилівка.

Першим заходом була захоплива та цікава онлайн-екскурсія, яку учасникам проводив доцент кафедри гідроекології та водних досліджень ОДЕКУ, кандидат географічних наук Гриб Олег Миколайович. Інформація, яку презентував спікер, була дуже цікава учням та вчителям, і вони охоче проявляли активність під час лекції.

Далі учні прийняли участь у екологічній вікторині, на якій учасники відповідали на питання та могли перевірити свої знання в сфері охорони довкілля, а також дізнатися багато нового та цікавого. Екологічну вікторину проводив аспірант кафедри екології та охорони довкілля ОДЕКУ Владислав Михайленко. Формат онлайн-вікторини дуже сподобався учням та вони охоче би повторили такий захід знову.

 

Друзі, дякуємо за вашу активну участь! В період карантину, на жаль, ми не можемо проводити конкурси та заходи в стінах університету. Тому ми намагаємось пропонувати вам івенти та активності, які можна провести онлайн. І нам особливо приємно, коли ми бачимо ваш відгук та зацікавлення!

Окрема подяка учасникам челенджу «Допоможи планеті!» Дякуємо за вашу небайдужість, внесок у збереження довкілля та чистоту! Своєю активністю ви надихаєте інших та показуєте дійсно гарний приклад.

Як ми і обіцяли, найбільш активні учасники отримають у подарунок наш брендований календар, а кожний учасник отримає електронний сертифікат.

А ми продовжуємо, і далі – більше!

Залишайтеся з нами та ставайте на шлях ЕСО разом із ОДЕКУ.