flowers

Травневі свята: згадуємо історію, шануємо традиції і звичаї!

flowers
  • 12.05.2021

Травень місяць багатий на свята, один з яких – Великдень і День матері.

5-6 травня викладачами кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І., Кантаржи Н.І. були організовані та проведені тематичні заходи до цих свят, в рамках культурологічного лекторію, для студентів групи СТ-20, ГМ-19, В-19, Е-20, К-20.

Зустріч проходила в онлайн форматі. На початку заходів викладач Мирошниченко М.І. згадувала історію та традиції Великодня і Дня матері в Україні. Потім студенти взяли участь в українознавчій шифро-грі «Україна писанкова» та «Країна материнства».

Великдень – це не тільки найбільше релігійне свято православних християн, це й унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, які його супроводжують. Писанка – один із найголовніших атрибутів Великодня. Пташине яйце, розписане мініатюрним орнаментом, називають писанкою. Це своєрідний мініатюрний народний живопис. Цей вид мистецтва поширений у багатьох народів світу. Шанувати святкові народні українські звичаї і традиції, історію української культури – це значить бути справжнім патріотом своєї країни.

День матері – це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що. В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Висловлюємо подяку студентам за активну участь у заходах кафедри українознавства та соціальних наук!